Home > Hoe is een motor anders dan een auto?

Hoe is een motor anders dan een auto?

Algemeen, Transport
|
21 december 2020

Motorrijden trekt bepaalde mensen aan. En dat zijn lang niet altijd echte motorbende stereotypes! Als je een liefhebber vraagt wat ze in motoren zien dan is de eerste reactie bijna altijd de vrijheid. Een motor is wendbaarder dan een auto en heeft daardoor meer mogelijkheden. Omdat de lucht om je heen open is heb je ook meer connectie met de weg en de wereld om je heen. Je kunt echter niet uitsluiten dat op een motor rijden ook een bepaald imago heeft. Mensen denken meteen aan stoere, mysterieuze personen die met een zwart pak en dicht vizier aan het gas draaien. Ook heeft het misschien een beetje te maken met het idee dat motorrijders waaghalzen zijn. En niet geheel onterecht.

De veiligheid van een motor

Hoewel een motor dus wendbaarder is en je bijvoorbeeld soms door een file heen kunt zonder te wachten, is hij niet perse minder veilig. Het punt bij een motor zit hem niet in de veiligheid tijdens het rijden, maar in de veiligheid als er iets mis zou gaan. Statistisch gezien is motorrijden wel onveiliger, zeker zo’n 25 keer meer vergeleken met een auto. Dit wordt berekend met het totaal aantal bestuurders en het aantal ongelukken.

Omdat je in de open lucht zit, is er geen materiaal tussen jou en de grond behalve de motor en beveiligende kleding. Het is daarom ook echt heel erg belangrijk een goed motorpak te dragen en een stevige helm. Deze kunnen het verschil zijn tussen leven en dood.

Overige verschillen: goedkoop

Voor een gemiddeld lespakket zoals bij motorrijschool Limburg ben je zo’n 1000 tot 1500 euro kwijt. Een motor is over het algemeen goedkoper dan een auto. Je kunt voor 1000 euro sowieso een prima tweedehands of nieuwe aanschaffen, en verzekering en belasting komt uit op slechts een euro of 10 per maand.

LEES OOK  Hoe plaats je de Maxi-Cosi in je auto?

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024