Home > Hulpmiddelen voor in de auto

Hulpmiddelen voor in de auto

Algemeen
|
26 april 2023

 In sommige landen moet je verplicht bepaalde spullen in je auto hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een gevarendriehoek of een blusdeken. In landen zoals Frankrijk is dit erg logisch omdat de wegen gevaarlijker zijn, en de verlichting soms schaars. Denk aan de kronkelende bergweggetjes waarbij zelfs een vangrail ontbreekt. Mocht je hier met een ongeluk stil komen te staan, en je zou je aan de Nederlandse regels houden… Levensgevaarlijk! 

In Nederland is niets verplicht, wel adviseerbaar

In Nederland zijn al die voorwerpen niet verplicht. Toch is het slim om dezelfde artikelen die je in de meeste Europese landen bij je moet hebben, gewoon te hebben. Dus, heb jij al een gevarendriehoek, een reflecterend veiligheidshesje, een EHBO-verbandtrommel, een nooddeken en een reservebril in je auto liggen? Ze kunnen een mooie toevoeging zijn aan het standaard hamertje dat we wel kennen om een ruit in te tikken. De gevarendriehoek en een reflecterend vestje zijn goed te gebruiken om zichtbaar te worden op de weg na een ongeluk. De verbandtrommel en het nooddeken kunnen het verschil maken tussen leven en dood voor jou of een medeweggebruiker. De reservebril is gewoon belangrijk als je last hebt van verminderd zicht op de weg. Mocht je een lens kwijtraken of je bril stuk gaan, dan heb je namelijk een probleem. 

Overige hulpmiddelen 

Bij de meeste rijlessen zoals bij Rijschool Waalwijk leer je onder andere navigatie te gebruiken. Navigatie is tenslotte een geïntegreerd stuk technologie in onze maatschappij geworden. Naast de navigatie zou je ook kunnen denken aan een dashcam om altijd vast te leggen wat er op de weg gebeurd, en misschien een kleine brandblusser. Het liefste schuim, omdat poeder alleen genoeg is voor een klein brandje. Zorg altijd dat belangrijke dingen zoals je hamertje en een blusdeken binnen handbereik liggen om het ergste te voorkomen.  

LEES OOK  Je motor goed onderhouden

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024