Home > Iconische auto’s van de vorige eeuw

Iconische auto’s van de vorige eeuw

Algemeen, Transport
|
24 september 2021
saab 96

Wanneer je vandaag naar onze wegen kijkt, zie je veel auto’s, allemaal in verschillende vormen en kleuren. Elke paar weken komt er een nieuwe serie of een nieuw model uit. Met al deze keuze vergeten we soms waar de auto vandaan komt. In het verleden zagen auto’s er helemaal anders uit. Hier stellen we drie iconisch automodellen voor, die geliefd waren door de hele samenleving.

1. Volkswagen Kever

Hoewel origineel bedoeld als een auto voor het Duitse volk, is deze iconische auto uitgegroeid tot een waar toonbeeld van de auto-industrie van de twintigste eeuw. De origine van de auto is onzeker en verschillende automakers uit de jaren 30 worden aangewezen als mogelijke ontwerpers. Het design, dat aan een kever deed denken, is doorheen de jaren veel veranderd, maar de grootste verandering was vaak de achterruit. Wie vandaag de dag een wilt kopen heeft pech. De laatste kever rolde immers in 2003 van de band.

2. Saab 96

Deze racewagen was vorige eeuw niet weg te denken van de grote circuits. Het Zweedse merk Saab rolde deze racemachines uit als opvolgers van de Saab 93. Al een paar weken nadat de Saab 96 voor het eerst van de band ging, reed de auto al mee in verschillende races. De auto kende zijn gloriejaren wanneer het de favoriet was van de zweed Erik Carlsson, die er verschillende rally’s mee won, maar hij was zeker niet de enige. De auto werd beroemd in de rally-kringen omwille van zijn stevig karakter, zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid.

LEES OOK  Hoelang moet je een rijbewijs hebben om auto te kunnen huren?

3. Ford Mustang

Wanneer we het hebben over een alledaags icoon, mogen we de pionier niet vergeten. Het merk Ford was de eerste die auto’s aan de lopende band maakte en hiermee niet alleen een enorme industriële doorbraak bereikte, maar ook het bouwen van auto’s eenvoudiger maakte. Het is dan ook zo dat het belangrijke mustang design in de jaren zestig zeer geliefd werd vanwege het sportieve uiterlijk en de lage kostprijs.

De wereld van iconische auto’s is het zeker waard om je in ter verdiepen!

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024