Home > Je eerste rijschoolles: lopen op een loopfiets

Je eerste rijschoolles: lopen op een loopfiets

Rijschool
|
9 september 2021
Loopfiets

Voor een kind is het een van de eerste grote uitdagingen terwijl het voor de ouders vaak een bijzonder moment is met hoogtepunten en dieptepunten. We hebben het natuurlijk erover op het moment dat je kind voor de eerste keer op een fiets zet. Natuurlijk begrijpen wij ook dat een normale fiets meteen een te grote stap is voor een kind dat pas een aantal maanden kan lopen, maar dit is ook de reden dat een loopfiets ideaal is. Met een loopfiets kan een kind toch ondertussen een beetje in de gaten krijgen hoe het is om een fiets in evenwicht te houden en nog belangrijker, te sturen. Vaak zijn loopfietsen toch ook al een grotere uitdaging dan de meeste ouders denken en wordt dit zwaar onderschat. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat een loopfiets er redelijk eenvoudig eruit ziet, maar je bent een fiets zelf zo erg al gewend dat je niet in de gaten hebt dat dit niet altijd vanzelf sprekend is. De rijles met je vader is hierdoor een bijzonder moment die in ieder geval ouders nooit gaan vergeten.

Verschillende modellen van loopfiets

Je hebt als ouders de keuze tussen verschillende soorten loopfietsen. Dit heeft niet alleen te maken met het materiaal van de fietsen, maar je kan ook nadenken over dingen zoals de hoeveelheid wielen van de loopfiets. In het geval van de veilige keuze kan je beginnen met een loopfiets met drie wielen erop. Deze loopfietsen zijn niet gevoelig om te vallen, dus hierbij hoef je ook niet bang te zijn dat je kind zichzelf bezeert aan deze fiets. Wel is deze loopfiets een minder grote stap dan de andere optie. De andere optie is namelijk een loopfiets zoals een traditionele fiets met twee wielen. Evenwicht staat hierbij veel meer centraal en hierdoor ook meer een ‘learning’ curve. Welke van de twee voorkeuren hangt af van de ouders en wat ze hiermee willen bereiken.

LEES OOK  Invordering rijbewijs aanvechten

De merken van loopfietsen

Voor je eerste rijles met een loopfiets is het van belang om te kijken welke loopfietsen van een goede kwaliteit zijn. Over het algemeen kan je op elke grote webshop in Nederland wel een loopfiets kopen en regelen, maar de onderlinge kwaliteit kan nog best wel schelen. Het belangrijkste is dan ook om van tevoren genoeg onderzoek te doen naar de reviews van de verschillende merken.

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024