Home > Je theorie-examen voor de auto

Je theorie-examen voor de auto

Algemeen, Examen
|
20 juni 2022
cbr breda

Super spannend. Je gaat binnenkort je theorie-examen voor je auto halen. Dat hoop je in ieder geval wel. Je bent al hard aan het leren en je goed aan het voorbereiden middels oefentoetsen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel manieren om te leren, niet meer alleen via het boek. De oefenexamens gaan goed en je hebt er alle vertrouwen in dat je hete theorie-examen voor de auto gaat halen. Toch is het wel een spannende dag, je hebt het immers nog nooit gedaan. In deze blog vertellen we je er graag iets meer over. Benieuwd hiernaar? Lees dan even verder, dan ga je zonder zorgen naar je theorie-examen straks. Alvast veel succes!

Wat neem je mee?

Voordat je vertrekt is het belangrijk om je identiteitsbewijs niet te vergeten. Dit is altijd nodig voor een examen. Zonder identiteitsbewijs geen examen. Dit kan je paspoort of ID-kaart zijn. Leg deze de avond van tevoren klaar bij je sleutels, dan vergeet je deze niet. Neem verder ook je reserveringsnummer mee. Dit nummer kun je vinden in de e-mail of de brief die je van CBR Breda of een ander CBR in Nederland hebt gekregen.

Hoe gaat het?

Het theorie-examen voor de auto bestaat uit twee delen. Een deel gevarenherkenning en een deel verkeersregels en verkeersinzicht. Niks spannends, net als bij de oefentoetsen. De twee delen lopen zonder dat je het merk in elkaar over. Je kan pas slagen voor het examen als je voor allebei de onderdelen een voldoende hebt gehaald. Heb je het ene deel dus geen voldoende en het andere deel wel? Dan ben je helaas alsnog gezakt. Van alle vragen die gesteld worden is er een antwoord dat juist is. Ben je bezig aan gevarenherkenning? Dan heb je meerkeuzevragen. Ben je bezig aan verkeersregels en verkeersinzicht? Dan worden er zowel open- als meerkeuzevragen gesteld.

LEES OOK  Tijd voor het autorijbewijs

Daarnaast kan het handig zijn veel voorkomende termen tijdens je theorie-examen vooraf al goed te bestuderen. Ben je benieuwd welke dit zijn? Klik hier!

cbr breda

Fouten

Je mag op je examen gelukkig wel een paar fouten maken. Tijdens het eerste deel, gevarenherkenning, krijg je 25 vragen. Van deze vragen moet je er 13 of meer goed hebben beantwoord. Het tweede deel, verkeersregels en verkeersinzicht, bestaat uit 40 vragen. Je moet hier minimaal 35 vragen goed beantwoorden.

Uitslag

Ben je klaar? Dan hoef je niet lang te wachten op de uitslag bij het CBR in Breda of ergens anders in Nederland. Je kunt deze namelijk meteen zien na je examen. Als er in het scherm een duim omhoog komt te staan dan ben je geslaagd. Als je niet geslaagd bent zie je een duim omlaag in je scherm. Jammer, maar de volgende keer beter. Let op dat je dan niet meteen naar huis gaat, want je kunt je fouten nog terugkijken. Doe dit even, zodat je hiervan leert voor de volgende keer.

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024