Home > Op examen voor je rijbewijs B!

Op examen voor je rijbewijs B!

Examen
|
26 april 2023
tips voor rijexamen

Je kent het wel, een hoop lessen gehad. Urenlang zitten blokken voor je theorie-examen, zakken en opnieuw op gaan. je rijbewijs halen is niet altijd even makkelijk. Voor sommige lijkt er wel geen einde aan te komen of zakken zo vaak dat ze de moed langzaam in de schoenen zakken. Ook als zij hiervoor enorm hard blijven leren. Het is natuurlijk ook allemaal heel erg spannend z’n rijexamen voor je auto rijbewijs en het begint natuurlijk bij het zoeken van een passende rijschool. Je bouwt je skills op en je leert alles stapsgewijs. Eenmaal klaargestoomd voor het examen mag je gaan afrijden. Dit kan de nodige zenuwen en spanning lijden als je eenmaal onderweg bent naar het CBR om je rijexamen te gaan doen. Om te voorkomen dat het mis gaat hebben wij hier een aantal tips voor rijexamen voor jou klaar gezet!

Een aantal handige tips zodat jij voor jouw rijexamen slaagt!

  • Ga op tijd slapen en neem genoeg rust. Als je niet goed slaapt en te moe bent op de dag dat je op examen moet zul je meer kans hebben om te zakken. Door dat je voldoende rust neemt zul je minder gestrest zijn en ook beter kunnen focussen. Het klinkt cliché maar het is echt waar.
  • Eet een banaantje in de ochtend of middag. Een banaantje staat erom bekend dat het voedzaam is en een goede combo aan suikers, eiwitten, vitamines en mineralen bevatten. Dit geldt ook voor pure chocolade, groene thee en havermout. Als je je rijexamen in de ochtend hebt dan zou dit een perfect overwinningsontbijt zijn!
  • Neem de week voor je examen nog een of twee extra rijlessen. Het kost een beetje meer om nog even die laatste dagen voor je rijexamen een extra les in te plannen maar het is zeker heel waardevol om te doen. Zo kun je alles nog even een keer herhalen of opfrissen of heb je nog even een extra moment om nog even iets goed te kunnen oefenen waar je nog wat moeite mee hebt.
LEES OOK  Rijlessen volgen in Helmond

tips voor rijexamen

Tips voor tijdens je examen.

  • Blijf rustig, stressen tijdens je examen gaat je niks opleveren. Een foutje is normaal en is ook zeker niet erg. Let vooral op de veiligheid en los het veilig op. Zolang je rekening ermee houdt dat veiligheid het belangrijkste van alles is en je laat zien dat je weet wat je doet maakt een foutje niet zo veel uit zul je hier echt niet op zakken.
  • Zorg dat de auto van binnen helemaal perfect is afgesteld en alles goed staat. Zo kun je het meest comfortabel je examen afrijden. En daarnaast is het belangrijk voor de veiligheid dat alles in de auto volledig goed afgesteld staat zo dat je zelf ook met een rustig en veilig gevoel kunt wegrijden tijdens je rijexamen.

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024