Home > Vooruitgaan tijdens je rijlessen

Vooruitgaan tijdens je rijlessen

Rijschool
|
23 december 2020

Natuurlijk ga je lessen met als doel je rijbewijs te halen. Maar soms duurt de weg naar je rijbewijs wel veel langer dan je zou willen. Op zo’n moment is het handig om erachter te kunnen komen hoe je sneller vooruit gaat. Veelal gebeurd dit in samenwerking met degene die je les geeft. Dit zijn dan bijvoorbeeld de mensen van de rijschool in Breda. Maar wat kun je zelf sowieso ook doen? Hieronder een paar tips om meer inzicht te krijgen.

Wie ben jij?

Meestal is wie jij bent bepalend voor jouw rijgedrag, en moet je net een beetje de andere kant op. Ben je een voorzichtig en timide persoon? Dan zie je dit meestal terug doordat je bijvoorbeeld te lang stilstaat bij een kruising omdat je anderen liever heel veilig voor laat gaan in plaats van de eerste mogelijkheid te nemen. Ben je vrij energiek? Dan heb je misschien juist weinig focus en moet je jezelf herinneren om goed om je heen te gaan kijken. In zo’n geval kan het helpen ezelsbruggetjes te maken voor jezelf. Laat de instructeur zien dat je kijkt, maar kijk ook echt! Linkerspiegel, achteruitkijkspiegel, rechterspiegel.

Is er iets dat je tegenhoudt?

Soms is ons hoofd de grootste zwakte. Ben je bang om te falen? Angstig in het algemeen? Zijn er bepaalde handelingen (zoals achteruit inparkeren) waar je handen meteen van gaan zweten? Bespreek dit goed, en werk er net zo lang aan tot je het vertrouwen in jezelf kunt vinden. Een bestuurder met vertrouwen is ook betrouwbaar voor de andere bestuurders. Afhankelijk van waar je tegenaan loopt kun je dit oplossen met je instructeur, maar soms moet je gewoon op zoek gaan naar een nieuw persoon. Het kan wel eens voorkomen dat er simpelweg geen klik is.

LEES OOK  Tips voor meer vertrouwen achter het stuur

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024