Home > Welke cosmetische upgrades kun je aan je auto geven?

Welke cosmetische upgrades kun je aan je auto geven?

Algemeen
|
26 april 2023

Cosmetische upgrades voor je auto, ook wel je auto “pimpen” genoemd, zijn talrijk. En of je nou net je autorijlessen in Eindhoven bent begonnen of al tien jaar rond aan het rijden bent, soms weet je het. Ik wil iets speciaals doen met mijn auto. Want ik ben niet zoals alle anderen, of ik schaam me hoe slecht mijn auto uit ziet maar ik wil geen nieuwe kopen. Voor al die gedachten zijn er verschillende upgrades.

Zakelijk of lekker wild

Eén van de simpelste make-overs die je kunt doen voor je auto is een wrap. Nee, niet zo’n burrito die je kunt eten, maar een soort sticker die je hele auto bedekt. Hiermee kun je snel een ander hip kleurtje geven, maar ook (in combinatie met extra stickers) een zakelijke auto uit de grond stampen. Waar andere toevoegingen zoals een nieuwe spoiler voor het carrosserie dit zakelijke karakter vaak niet hebben, is een wrap één van de simpelste dingen die een groot oppervlakte vrij de stijl kunnen geven die jij wilt.

Alles wat je ziet

Alles wat je niet ziet kun je ook veranderen, zoals bijvoorbeeld het motorblok of de versnellingen. Dit noem je normaal tunen. Tunen gaat vooral over het afstellen van software om de prestaties van je auto te verbeteren. Het pimpen gaat over alles wat je aan de buitenkant ziet. Denk hierbij aan de motorkap die een uitstulping krijgt, een nieuw uitlaat, of een deur die een andere kant op gaat. Ook koplampen en zijspiegels zijn te veranderen. Een voordeel is dat wanneer je onderdelen besteld die specifiek voor jouw auto gemaakt zijn, je zelfs als hobby monteur deze onderdelen wel zelf kunt vervangen. Uiteindelijk is het wel zo, dat alles wat je ziet, je ook kunt pimpen.

LEES OOK  De toekomst van auto’s

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024