Home > De 5 kenmerken van een goede vrachtwagenchauffeur

De 5 kenmerken van een goede vrachtwagenchauffeur

Algemeen, Transport
|
26 november 2021
sneeuwkettingen-vrachtwagen

Goede vrachtwagenchauffeurs hebben een aantal dingen die overeenkomen. Wil jij weten waaraan je een goede vrachtwagenchauffeur herkent? Check dan de vijf eigenschappen, die hier in dit artikel aan bod komen. Klaar voor?  

1. Sneeuwkettingen vrachtwagen 

Dan beginnen we meteen met de start. Een goede chauffeur rijdt niet zomaar weg. Is er sneeuw? Dan herken je een goede chauffeur zo. Sneeuwkettingen vrachtwagen zijn een veilige optie. Heb je een chauffeur die zichzelf te goed vindt rijden voor het gebruik van sneeuwkettingen voor de vrachtwagen? Dan heb je te maken met iemand die gevaar onderschat. Sneeuw betekent gewoon: sneeuwkettingen vrachtwagen. 

vrachtwagen-sneeuwkettingen

2. Kwaliteiten van de chauffeur ten aanzien van bedrijven 

Een goede vrachtwagenchauffeur moet deadlines kunnen halen, tegen stress kunnen en flexibel zijn. Dat is met name van belang bij het vervoeren van bederfelijke producten zoals groenten. Als je te laat bent, heeft het vervoer anders geen zin meer.  

3. Kwaliteiten voor de chauffeur zelf 

Natuurlijk moet een vrachtwagenchauffeur over goede rijvaardigheden beschikken. Je moet als het moet, ook zuinig kunnen rijden. Daarnaast is het belangrijk dat je als vrachtwagenchauffeur goed alleen moet kunnen zijn. Vooral bij internationale ritten kun je best lang op jezelf aangewezen zijn. Natuurlijk kun je meestal wel een keer iemand meenemen. Maar, uiteindelijk is het toch een vrij solitair beroep. 

4. De extra’s 

Wil jij die hele goede chauffeur zijn? Dan moet je ook goed zijn in de volgende zaken: 

  • Je moet kennis hebben van de wet- en regelgeving voor het vervoer 
  • Je moet goed kunnen communiceren en sociaal zijn.  
LEES OOK  Tips voor meer vertrouwen achter het stuur

Dit zijn voor werkgevers de kers op de taart. Want, als jij bij de klanten van jouw werkgever producten vervoert, willen ze natuurlijk dat die klanten ook tevreden zijn over jou. 

5. De beste vrachtwagenchauffeurs 

De beste vrachtwagenchauffeurs? Die ademen passie. Passie voor de vrachtwagen, passie voor het rijden en passie voor de producten die ze vervoeren. Ze hebben ook meer kennis dan andere chauffeurs hierover. Passie is de motivatie om een goede vrachtwagenchauffeur te zijn. 

Iemand die zegt dat het niet uitmaakt of je het werk leuk vindt, is niet eerlijk tegen zichzelf. Inderdaad kun je dan nog een beroep uitoefenen, maar het is daadwerkelijk te betwijfelen of je dan bij de beste vrachtwagenchauffeurs gaat horen.

Wil jij bij de beste vrachtwagenchauffeurs horen? Begin dan met de beste rijscholen.

 

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024