Home > De toekomst van auto’s

De toekomst van auto’s

Algemeen, Transport
|
13 december 2020

Jazeker krijg je bij Driving School Heerlen alles aangeleerd om veilig en zelfverzekerd de weg op te kunnen, maar hoe zit dat in de toekomst? Met mensen zoals Elon Musk, die grote stappen in technologie richting de toekomst zetten? Niet alleen met unieke vormgeving (zie Tesla’s Cybertruck), maar ook met bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s. Dit is een techniek die zich behoorlijk snel aan het ontwikkelen is maar nog wel een aantal jaar op zich laat wachten tot het als veilig wordt beschouwd. Dat is ook pas het moment dat je zelfrijdende voertuigen massaal geproduceerd zult zien worden.

Klimaat

De toekomst van auto’s heeft eigenlijk twee kanten. Aan de ene kant is dit het klimaat in de discussie van global warming. Dit gaat erover dat auto’s zo energiezuinig moeten worden geproduceerd en onderhouden. In eerste instanties is men overgestapt van benzine naar elektrische bronnen, maar ook op elektrisch rijden is veel kritiek gekomen. Het produceren van batterijen is namelijk erg kostbaar en nog steeds niet erg goed. Wel wordt er dagelijks gedacht over alternatieven. Zo is zonne-energie in de toekomst een mogelijkheid wanneer we beter worden in zon in energie omzetten. Ook wordt er nagedacht over batterijen van kernafval. Deze zouden namelijk ontzettend lang (1000 jaar) mee kunnen gaan.

Automatisering

Het kan ook zijn dat je in de toekomst helemaal geen rijbewijs meer nodig hebt. Een door kunstmatige intelligentie bestuurd voertuig zal echter nooit helemaal door een computer worden overgenomen (de komende decennia). Computergestuurde software blijft gevoelig voor menselijke fouten en bijvoorbeeld hackers. Wanneer je nodig is zul je dus toch het stuur moeten kunnen overnemen, ook in de toekomst. Dus nog geen rijbewijs? Hup hup, snel halen.

LEES OOK  Hulpmiddelen voor in de auto

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024