Home > De voor- en nadelen van een lease auto

De voor- en nadelen van een lease auto

Algemeen
|
15 december 2020

Een lease auto is een auto waar je een maandelijks bedrag voor betaald. Hierbij koop je dus niets, maar “huur” je de auto als het ware. De auto blijft echter wel eigendom van degene die jou de auto leent. Waar je het meeste voor betaald is dat de eigenaar verantwoordelijk blijft voor groot onderhoud. Dit kan voor jou privé voordelig zijn, maar ook voor de lokale Rijschool in Meerssen. Het is te vergelijken met het concept dat (het later ontstane bedrijf) Swapfiets heeft. Hier betaal je een vast bedrag per maand om altijd verzekerd te zijn van een werkende fiets. Een groot gedeelte van waarom een lease werkt is dus eigenlijk vooral ontzorging. Weten dat je voor het bedrag dat je weglegt, altijd iets hebt om mee door te kunnen gaan. Ook hoef je niet met administratie bezig te zijn. Tenslotte kun je na een succesvolle leaseperiode de auto vaak voor een restbedrag overkopen, waardoor deze alsnog van jou is.

Nadelen

Je betaald wel meer per maand dan wanneer je bijvoorbeeld zelf de auto zou kopen met een lening. Je zit ook aan een contract vast van minimaal 12 maanden, waarbij tevens de algemene regel is dat des te langer je contractduur, des te lager het maandbedrag. Ook moet je, om het maandbedrag naar jezelf te kunnen verantwoorden, niet weinig gebruik maken van je auto. Daarnaast beperkt een lease vaak je hypotheekmogelijkheden, en is hij extra duur bij een maximale no-claim korting.

LEES OOK  Iconische auto’s van de vorige eeuw

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024