Home > Diefstal preventie voor je auto

Diefstal preventie voor je auto

Algemeen, Veiligheid
|
10 december 2020

In tijden van corona zou je bijna vergeten dat er nog dieven zijn. Maar ook al zit je de hele dag thuis te werken, de criminaliteit is er eigenlijk niet minder op geworden. Wat dacht je van je auto? Nu ze veel stil staan zijn auto’s een makkelijk doelwit voor criminelen geworden. Gelukkig kun je wel een paar dingen doen, maar je ramen blijven een zwakke plek. Of het nou met een tik tegen de ruit is of door de deur te proberen open te hengelen, ze zijn zo binnen.

En dan? Nemen ze de auto zo mee?

Nou, je kunt dus best wel wat dingen doen om het dieven moeilijk te maken. Verwijder allereerst apparatuur zoals een radio of het navigatiesysteem als dat kan. Moderne auto’s hebben een ingebouwd stuurslot, deze gebruik je door nadat je de sleutel hebt verwijderd het stuur een kwart te draaien. Externe stuursloten zijn misschien niet zo mooi en wel opvallend, maar daar schrikken ze ook mee af. Pedaalsloten zijn ook een optie.

Graveren

Wist je dat het ook een mogelijkheid is om je ruiten te laten graveren? Ruiten vervangen is prijzig en daarom niet zo aantrekkelijk. Als je auto met dezelfde ruiten ergens wordt aangeboden is het een veel groter risico voor de dieven.

Moderne auto’s

Behalve dat moderne auto’s een ingebouwd stuurslot hebben, hebben ze soms ook een systeem waardoor je de auto kunt gebruiken zonder sleutel. Dit gebeurd dan met een zendertje, en daar is het al vaak fout gegaan. De ingenieuze crimineel heeft manieren gevonden om het zendertje van een afstand te kopiëren. Zorg dat je de sleutel verder dan zes meter van je deuren vandaan bewaart.

LEES OOK  Iconische auto’s van de vorige eeuw

GPS

Verder kan een goed alarmsysteem natuurlijk helpen, maar ook een handmatige GPS tracker. Deze zijn niet perse heel duur, maar gaan vaak wel mee op een batterij. Plak of leg hem ergens waar die niet goed zichtbaar is. Ga voor meer tips of vragen ook bij je lokale rijschool te rade, zoals rijschool Limburg.

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024