Home > Driving school in Eindhoven voor buitenlandse studenten

Driving school in Eindhoven voor buitenlandse studenten

Algemeen
|
18 februari 2021
Driving school Eindhoven

Momenteel is het mogelijk om als buitenlandse student in Tilburg, Eindhoven of Brede je rijbewijs te halen. Driving school in Tilburg of andere bedrijven geven Engelstalige lessen waardoor buitenlandse studenten makkelijk in Nederland hun rijbewijs kunnen halen. Ze hoeven dus niet eerst de Nederlandse taal onder de knie te krijgen, waardoor ze sneller hun rijbewijs halen. Het is mogelijk om met je Nederlands rijbewijs in het buitenland te rijden.

Rijbewijs al gehaald?

Heb je je rijbewijs al gehaald in het land waar je vandaan komt? Dan is het bij verschillende bedrijven, zoals driving school Eindhoven, mogelijk om een opfriscursus van ongeveer 5 lessen te volgen. Je leert dan de Nederlandse regels in het verkeerd en leert eventueel nieuwe borden of dergelijke kennen. Haal je je examen? Deze moet je wel vaker apart nog betalen, ook bij driving school Eindhoven, dan heb je je Nederlands rijbewijs gehaald. Het is wel mogelijk om voor een bepaalde tijd met je buitenlands rijbewijs in Nederland te reizen maar deze moet later ingeruild worden voor een Nederlands rijbewijs

Gezond genoeg voor driving school Eindhoven?

Ben jij gezond genoeg om je rijbewijs te halen of om je rijbewijs te laten vervangen? Hiervoor moet je een gezondheidsverklaring regelen met behulp van je DigiD-code. Het is dus verplicht om in het bezit te zijn van een Digi-D-code. Niet alle buitenlandse studenten zijn in het bezit van een Digi-D-code, dit moet van tevoren wel geregeld worden. De kosten voor het krijgen van een gezondheidsverklaring zijn vrij laag.

Coronavirus en rijlessen

Rijlessen tijdens de coronaperiode is natuurlijk wel nog mogelijk, ook bij driving school in Eindhoven. Het gebruik van een mondkapje is wel verplicht en helaas kunnen de praktijk- en theorie-examens niet doorgaan. Deze moeten bij het CBR verzet worden. Ook gaan de medische beoordelingen niet door vanwege corona. Het is mogelijk dat je je theorie-examen al hebt gehaald vóór de coronaperiode. Je diploma voor je theorie-examen kan na een tijdje verlopen. Hier zijn nu tijdens de coronaperiode andere regels voor opgesteld. De geldigheidsduur van het theorie-examen wordt gemiddeld voor een half jaar uitgesteld. Kijk op de site van het CBR voor meer informatie.

LEES OOK  De toekomst van auto’s

 

 

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024