Home > Faalangst rijexamen

Faalangst rijexamen

Algemeen
|
26 april 2023
Faalangst

Het halen van je rijbewijs is een mijlpaal in iedereen zijn of haar leven. Helaas moet je wel eerst een examen afleggen voordat je een rijbewijs mag aanvragen. Het halen van dit examen is voor de meeste dan ook een zenuwslopend examen. Mocht je nu tegen het probleem aanlopen dat je zenuwen de overhand nemen op dit soort examens, dan het kan het zomaar zijn dat het jou wordt aangeraden om een faalangst examen te pakken.

Aanvragen

Je kan dit eventueel zelf aangeven bij je rijinstructeur. Hij of zij zal dan voor jou een faalangstexamen aanvragen. Een faalangst is duurder dan een normaal examen. In de meeste  gevallen heb je gekozen voor een rijpakket waar het examen bij is inbegrepen. In dit geval hoef je dan niet zelf te betalen voor het examen. Je rijinstructeur zorgt ervoor dat er een datum wordt ingepland voor je rijexamen en dat het examen ingepland wordt.

Het examen

Het voornaamste verschil tussen een gewoon examen en een faalangstexamen is het feit dat je een rijexaminator naast je hebt zitten die opgeleid is om mensen aan te sturen en te begeleiden tijdens een faalangst examen. Deze mensen zijn een stuk rustiger in de auto en proberen je dan ook een goed gevoel in de auto te geven.

Daarnaast mag je ervoor kiezen om langs de kant te stoppen, wanneer de zenuwen je te veel worden. Je mag dan stoppen en even een moment rust pakken. Dit is meestal niet gebruikelijk tijdens een doorsnee examen, alhoewel het wel mag. Jouw faalangst examen duurt over het algemeen dan ook langer. De examentijd zal precies hetzelfde zijn als elk ander examen, maar je krijgt ook tijd eromheen om tot rust te komen.

LEES OOK  Rijlessen volgen in Helmond

Ben vooral niet te gefixeerd dat je foutloos het examen aflegt. Het is namelijk ontzettend normaal dat je fouten maakt, maar zorg wel dat je een veilige positie in het verkeer behoudt. Want in dat geval komt dan ook alles goed.

Vond je het leuk om deze blog te lezen en ben je op zoek of geïnteresseerd in meer informatieve blogs? Neem dan een kijkje op wistjedatweetjes.nl waar je heleboel leuke uiteenlopende informatie en feitjes kan vinden.

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
┬ę De Beste Rijscholen Nederland 2024