Home > Wat is een goed slagingspercentage voor een automaat rijschool?

Wat is een goed slagingspercentage voor een automaat rijschool?

Niet gecategoriseerd
|
21 juli 2023
slagingspercentage automaat rijschool

Het halen van je rijbewijs is een mijlpaal in je leven. Je hebt nu alle vrijheid om zelf te weg op te kunnen gaan en jezelf van A naar B te rijden. Je fiets is nu vaak verleden tijd. Maar voordat jij je rijbewijs kunt halen, zul je eerst automaat rijlessen moeten volgen bij een rijschool. Maar de vraag is ook nog eens welke rijschool je gaat kiezen? Is het slagingspercentage voor een automaat rijschool echt zo belangrijk en wat is precies een goed slaginspercentage? Wij vertellen het je hier allemaal in onze blog.

Voordelen automaatrijlessen

Voordat je begint met rijlessen zul je de keuze moeten maken, of je voor automaat rijlessen gaat, of dat je toch kiest voor schakel. De voornaamste voordeel is dat mensen over het algemeen minder lang doen over automaat rijlessen dan rijlessen in een schakel auto. Dit komt omdat je bij automaat rijlessen niet hoeft te schakelen. Hierdoor zul je veel sneller focus kunnen leggen op het spiegelen en anticiperen in het verkeer. Je zult daarom waarschijnlijk ook minder rijlessen nodig hebben om uiteindelijk op examen te kunnen gaan. Wanneer jij minder lessen nodig hebt en sneller op examen kunt, zul je ook een stuk lager in de kosten zitten voor je rijbewijs.

Wat zegt een slagingspercentage precies?

Een slagingspercentage bij een rijschool geeft aan hoeveel leerlingen er percentueel slagen voor hun rijexamen na het volgen van rijlessen bij deze specifieke rijschool. Door middel van het slagingspercentage wordt de effectiviteit en het succes beoordeelt van de rijschool.

LEES OOK  Wat zijn de voor en nadelen van vroeg rijlessen

Het slagingspercentage wordt berekend door het aantal geslaagde leerlingen te delen door het totaal aantal leerlingen die bij deze rijschool hun rijexamen hebben afgelegd. Dit getal wordt vervolgens door 100 vermenigvuldigd.

Het is over het algemeen lastig om een slagingspercentage ‘goed’ of ‘niet goed’ te vinden. Een redelijk scorende automaat rijschool heeft normaliter een slagingspercentage van 60% tot 70%. Dit geeft dan ook aan dat meer dan de helft slaagt voor zijn rijexamen. Het is daarbij wel belangrijk om de realiseren dat een laag slagingspercentage niet per definitie al wil zeggen dat een automaat rijschool niet  goed is. Sommige rijscholen kunnen bijvoorbeeld ook gebruik maken van hogeren normen en strengere exameneisen. Dit kan dan logischerwijze resulteren in een lager slagingspercentage. Het is daarom belangrijk dat je niet alleen naar slagingspercentage kijkt, maar ook naar de kwaliteit, de tevredenheid van voormalige leerlingen en zelfs naar accreditaties, of certificeringen die de rijschool heeft.

Het aller belangrijkste is dat jij een automaat rijschool kiest die bij jou past. Een rijinstructeur en auto waar jij je comfortabel bij voelt. Je kunt er daarbij ook voor kiezen om eerst een paar proeflessen te nemen voordat je een definitieve beslissing maakt. 

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook eens hoelang je een rijbewijs moet bezitten, voordat je een auto mag huren.

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024