Home > Mag je als beginnende bestuurder een auto huren?

Mag je als beginnende bestuurder een auto huren?

Niet gecategoriseerd
|
6 november 2023
Auto huren als beginnend bestuurder

Het avontuur als beginnend bestuurder is net begonnen: rijbewijs in de pocket en een wereld van mogelijkheden ligt voor je open. Je hebt net je rijbewijs gehaald en kan dus eindelijk op zoek naar jouw eigen rijstijl. Misschien komt het wel net zo uit dat je binnenkort op vakantie gaat met je vrienden en dus met de auto zelfstandig op pad kunt. Indien je de kans krijgt om met een busje te rijden, zou het ideaal zijn als je ook een stukje kunt afleggen in een dubbele buscabine, om de rijtijd zo eerlijk mogelijk te verdelen. Uiteraard moet je dit alleen doen als je je er zeker genoeg voor voelt. Er zijn nog een aantal andere zaken waar je rekening mee moet houden, die we je graag verder uitleggen. Veel leesplezier!

Het huren van een voertuig

Hoe leuk het idee dan ook lijkt, je zult altijd rekening moeten houden met praktische zaken. Het is namelijk niet toegestaan in een bepaald type voertuig te rijden als je hier niet bevoegd voor bent.

Ben jij inmiddels al 18 en in het bezit van een geldig rijbewijs? Dan kun je zeker met een gerust hart de weg op met jouw eigen auto. Echter ligt het huren van een auto wat ingewikkelder. Veel verhuurbedrijven hanteren dan ook een minimumleeftijd. Helaas ligt deze niet bij elk verhuurbedrijf op 18 jaar.

Veel voorkomende eisen zijn:

  • De meeste verhuurbedrijven hanteren een leeftijd tussen de 21 en 23 jaar. De regels voor het rijden met een BE combinatie of daarboven, zijn nog veel strenger.
  • Veel autoverhuurders hebben daarnaast ook als eis dat je op papier genoeg rijervaring hebt. Zo kan het best zijn dat je al tegen de 1-2 jaar je rijbewijs in bezit moet hebben. Let wel op dat dit per land heel erg kan verschillen.
LEES OOK  Wat is een goed slagingspercentage voor een automaat rijschool?

Ben je op dit moment misschien nog bezig met rijlessen of heb je veel angst tijdens het rijden zelf? Lees dan ook ons artikel over Tips om makkelijker te leren autorijden

Mag je als beginnende bestuurder een auto huren?

Voordelen huren van een auto

Mocht je hier allemaal geen problemen mee hebben en voldoe je aan de gestelde eisen. Dan is er niks aan de hand. Dan kun je gerust kijken naar de talloze voordelen die het huren van een auto met zich meebrengt.

  • Vakantie: heb jij een auto voor de deur staan die eigenlijk niet meer geschikt is om een reis mee te maken? Dan kan het heel interessant zijn een auto te huren. Je kunt hier verschillende modellen in uitzoeken en precies kijken naar wat je nodig hebt.
  • Verhuizen: misschien is dit wel de bekendste reden waarom je een auto of busje zou huren. Je wilt natuurlijk niet schade maken aan je eigen auto en dus ga je kijken naar een alternatief.
  • Een doel waar minder snel aan wordt gedacht, is het huren voor een kinderfeestje of andere gelegenheid. Beschikt jouw auto over te weinig zitplaatsen, dan kun je overwegen een auto met meer plekken te huren, zodat toch iedereen meekan.
Mag je als beginnende bestuurder een auto huren?

Lange termijn plannen

Natuurlijk weten we allemaal dat het kopen van een auto niet goedkoop is. Hier bovenop komen ook nog eens de maandelijkse kosten en het onderhoud waar ook betaald voor moet worden. Als dit niet binnen jouw marge ligt, kan het aantrekkelijker zijn een auto voor een langere periode te huren. Zo bespaar je een helemaal kosten en kun je op zoek naar een auto die goed bij je past.

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024