Home > Je auto onderhouden

Je auto onderhouden

Algemeen, Veiligheid
|
26 april 2023

Ja, bij rijscholen zoals Driving School Eindhoven leer je dan wel alles dat je nodig hebt om te slagen voor je rijbewijs, maar niet veel meer dan dat! Voor veel mensen is zelf je auto onderhouden een ver-van-hun-bed-show. Het is echter ook algemene kennis dat je één keer in de paar jaar je auto moet laten keuren met een APK. Omdat deze kosten met zich meebrengt, kijken velen er tegenop. Wanneer je zo’n Algemene Periodieke Keuring moet doen is dat afhankelijk van hoe oud je auto is en welke brandstof hij gebruikt. Zo moet de gemiddelde dieselauto elk jaar worden gekeurd, en een auto op benzine om de twee jaar.

Slijtage

Tegen slijtage van je auto is niet veel te doen, behalve dan dat goedkoop duurkoop kan zijn zoals bij de meeste aankopen. Een auto is continu in beweging met tal van bewegende onderdelen. Dat er iets kapot gaat is dus sowieso niet te voorkomen. Wel helpt het om je een beetje in te lezen wat er in je auto omgaat, en een goede garage te zoeken. Mocht je auto ooit gerepareerd moeten worden, dan kom je tenminste niet voor verassingen te staan. Niet elke garage is even betrouwbaar als je de verhalen van sommige mensen hoort…

Zelf onderhouden

Hoewel je de grote vervangingen (remschijven, schakelbak) niet zelf kunt doen zonder technische kennis en de juiste gereedschappen, kun je een paar dingen wel doen. Kernwoorden hierbij zijn duurzaamheid en alertheid. Denk aan het advies dat je meekrijgt om bijvoorbeeld je bandenspanning te controleren. Hiermee kun je de auto meer moeite, dus energie, dus slijtage, besparen. Een warme motor doet het ook beter, en roest kun je voorkomen met bijvoorbeeld Dintrol, een speciale wax. Gebruik verder je auto op de voorgeschreven manier, en zet hem weg onder een fijn onderdak wanneer je deze optie hebt.

LEES OOK  Veiligheid op de weg is belangrijk

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024