Home > Rijlessen is weer toegestaan, waar moet je rekening mee houden?

Rijlessen is weer toegestaan, waar moet je rekening mee houden?

Algemeen, Rijschool
|
23 maart 2021
Driving school Den Bosch

Regels voor rijlessen

Vanaf 3 maart zijn contactberoepen weer toegestaan, hierdoor mogen ook weer rijlessen gegeven worden. Echter kan het zo zijn dat er veel mensen tijdens het verbod op rijlessen op zoek waren naar een rijschool. Hierdoor kan het zijn dat de rijscholen een lange wachtlijst hebben. Daarom als je op zoek bent naar een rijschool begin hier op tijd mee. Om zoveel mogelijk vertraging te ontwijken. Maar voordat je mag gaan rijlessen moet je eerst je theorie-examen behalen bij het CBR. Er zijn verschillende mogelijkheden om te studeren voor het theorie-examen. Je dat dit doen door middel van zelfstudie, lessen of een cursus. Nadat je klaar bent om het theorie-examen te maken. Zul je ook een afspraak moeten plannen voor het examen. Hiervoor zijn er meerdere mogelijkheden. Voor mensen met dyslexie kan er een apart examen gegeven worden. Driving school Den Bosch hanteert alle voorwaarden die de overheid heeft gesteld aan het rijlessen.

Meer tijd voor het examen

Als je in het bezit bent van een dyslexieverklaring, dan mag je bij het CBR extra tijd aanvragen voor het theorie-examen. Hierdoor heb je de tijd om de vragen beter door te lezen, waardoor je ze uiteindelijk beter kan begrijpen. Dit komt door de extra tijd, veel mensen voelen dan minder druk, waardoor zij ontspannen de vragen kunnen doorlezen. Momenteel is de totale tijd 45 minuten voor het afleggen van het examen. Een theorie-examen met extra tijd kan echter wel duurder zijn dan het normale examen, maar dit bedrag kun je uiteindelijk ook weer terugvorderen. Daarnaast worden de vragen ook voorgelezen waardoor je deze sneller kunt begrijpen.

LEES OOK  De toekomst van auto’s

Apart het examen afleggen’

Ook is het mogelijk om het theorie-examen af te leggen met een persoonlijke begeleider. Deze persoon zal dan vragen toelichten die je niet volledig begrijpt. Daarnaast ligt het slagingspercentage bij het mondelinge examen een stuk hoger. Het is daarom een goede uitkomst voor mensen met dyslexie, autisme en faalangst.

Coronamaatregelen

Op het moment dat je je theorie-examen hebt behaald, mag je uiteindelijk gaan rijlessen. Houdt er wel rekening mee dat er enkele maatregelen verbonden zijn aan het rijlessen. Denk aan het dragen van een mondkapjes tijdens het lessen, het ontsmetten van je handen en het stuur van de auto voordat en nadat je in de auto hebt gereden. Daarnaast mogen er maar maximaal 2 personen in de auto aanwezig zijn. Ook krijg je voor je begint met rijlessen een gezondheidscheck.

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024