Home > Hoe plaats je de Maxi-Cosi in je auto?

Hoe plaats je de Maxi-Cosi in je auto?

Algemeen, Transport, Veiligheid
|
26 mei 2023

Het juist installeren van de Maxi-Cosi in je auto is essentieel voor de veiligheid van je kind tijdens het rijden. Je moet niet alleen de juiste plek voor het kinderstoeltje kiezen, maar je moet ook ervoor zorgen dat het op de juiste manier geplaatst wordt. Daarom bespreken we hier een aantal belangrijke zaken over: hoe plaats je de Maxi-Cosi in je auto?

Lees de handleiding

Voor je begint met het plaatsen van de Maxi-Cosi is het belangrijk om de handleiding goed door te lezen. Elk model kan verschillend zijn dus zorg dat je je goed inleest over de specifieke installatie-instructies een aanbevelingen. In de handleiding zal ook stap voor stap uitgelegd worden hoe je de Maxi-Cosi op de beste manier kan plaatsen.

Controleer de autostoel

Voor je het kinderzitje plaatst is het handig om eerst de autostoel te controleren. Kijk of er geen beschadigingen zijn, of de veiligheidsgordels nog goed werken en of de auto goed onderhouden is. Als er iets mis lijkt te zijn, zal dit eerst gemaakt moeten worden voordat het veilig genoeg is om een Maxi-Cosi te kunnen plaatsen.

Plaats de Maxi-Cosi op de juiste plek

Nadat de autostoel goed gecontroleerd is geworden, is het belangrijk om de juiste zitplaats te kiezen. In de meeste gevallen wordt aangeraden om de autostoel op de achterbank te plaatsen. Bij voorkeur in het midden. Dit is helaas niet altijd mogelijk omdat er vaak te weinig plek voor een autostoeltje is of dat de plek niet uitgerust is met een autogordel of Isofix. Je kan het kinderstoeltje dan achter de bestuurder of achter de bijrijderskant plaatsen. Het veiligst is om je kindje op de achterbank te plaatsen. Als dit niet mogelijk is dan is het van belang dat de airbags bij de bijrijdersstoel uitgeschakeld worden.

LEES OOK  Prijs en kwaliteit verhouding

Bevestig door een veiligheidsgordel

Als de Maxi-Cosi goed in de auto geplaatst is geworden is het belangrijk om niet te vergeten deze te bevestigen met een veiligheidsgordel of Isofix. Afhankelijk van het model Maxi-Cosi en je auto kan de autostoel bevestigd worden met behulp van de veiligheidsgordel of via het Isofix-systeem. Isofix is de internationale standaard voor bevestigingspunten voor kinderzitjes in auto’s. Dus als je auto dit heeft zouden wij je aanraden het zitje hier aan te bevestigen.

Let goed op

Natuurlijk is het altijd belangrijk dat je goed op de weg en het verkeer let. Met een kindje kan het soms lastig zijn om niet afgeleid te raken. Let daarom net zo goed op als je deed toen je rijles voor je aanhanger rijbewijs in Maastricht had. Zo zorg je ervoor dat je focust en dat je snel kan handelen bij onverwachte gebeurtenissen om jezelf en je kind veilig van A naar B te brengen.

Als je nog twijfelt hoe je de Maxi-Cosi het beste kan plaatsen kan je altijd iemand om hulp vragen. Ook is het handig om een instructievideo te bekijken. Zo krijg je een beter beeld hoe je de Maxi-Cosi het beste in je auto kan plaatsen om je kindje op de meest veilige manier te kunnen vervoeren. Ben je benieuwd hoe oud je moet zijn om je rijbewijs te halen? Lees dan deze blog.

Gerelateerde blogs

Bij de beste rijscholen Nederland ben je op de juiste plek om de beste rijschool te vinden! Informatie en rijscholen voor je op een rij gezet! Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en weet je zeker dat je de beste rijschool kiest!
© De Beste Rijscholen Nederland 2024